kava apie

Guatemala Finca Los Chorros

Virgilio Martínez šeimos ūkis nedidelis, kiek didesnis nei 6 hektarai. Šiame plote šeima augina Bourbon, Cattura ir Catuai kavamedžius. Pastaraisias metais ūkininkas seka naujausias pasaulio kavos auginimo madas bei gilinasi į auginimo/apdirbimo kokybę, diegia inovacijas savo ūkyje. Kava pasižymi Centrinės Amerikos šalims būdingu kompleksiškumu ir balansu. 

Vieta
Aldea Niya, San Pedro Necta, Huehuetenango 1600 mvjl.
Augintojas
Virgilio Martínez šeimos ūkis
Apdirbimas Drėgnasis
Kavamedis
Caturra/Bourbon/Catuai
Skonis Kompleksiškas, subalansuotas.
€ 12.00

Ethiopia Beriti Washed

Ši kava atkeliavo iš kavos gimtinės - Etiopijos, Beriti apdirbimo stoties esančios Tore kaime, Yirgacheffe regione, kuris pasižymi ypatingai šviesiomis, švariomis ir gėliškomis kavomis. Derlius surinktas iš skirtingų bei nedidelių aplink kavą auginančių ūkininkų, siekiant atspindėti tikrąjį šios vietovės išskirtinio dirvožemio charakterį.
Apdirbta drėgnuoju būdu, šitaip suteikiant kavai daugiau švarumo. 

Vieta Edido, Beriti, Yirgacheffe 2000 - 2300 mvjl.
Augintojas Beriti apdirbimo stotis
Apdirbimas Drėgnasis
Kavamedis
Heirloom
Skonis Bergamotės, medus
€ 12.00

Honduras Finca La Lomas

Ši kava atkeliavo iš vienos labiausiai speciality kavoje atpažįstamų Honduro augintojų poros: Marysabel Caballero ir Moises Herrera. Jų auginta kava baristos pasitiki pasaulio čempionatuose, ja didžiuojasi tituluočiausi pasaulio skrudintojai, kiekvieną sezoną jos atsivežame ir mes. Šį kartą - apdirbta sausuoju būdu deguonies neturinčioje aplinkoje.

Vieta La Paz, Chinacla, Marcala, 1600 mvjl.
Augintojas
Marysabel Caballero ir Moises Herrera
Apdirbimas Anaerobinis sausasis
Kavamedis
Red Catuai
Skonis
Tamsios miško uogos  obuolių sidras
€ 15.00

Kenya Gura Natural

Sensacingas derinys - Kenijoje užauginta kava apdirbta sausuoju būdu! Pripažįstame savo simpatijas Kenijos kavai - ji riebi, visada pilno stoto, didžiuma atveju turi gerai išreikštus vaisiškus skonius. O ir dažniausiai sutinkamos, šlapiuoju būdu apdirbtos Kenijos simboliu - garsiai skambančia burnoj rūgštele - pasimėgauti mėgstam. Tačiau šį kartą pristatome kitaip apdirbtą Keniją, kuri labai saldi, šiek tiek sunkesnė nei įprsata, o vaisiškumas labiau primena uogienę nei ką tik nuskintą juodajį serbentą.

Vieta
Nyeri, Kericho, 1750 mvjl.
Augintojas
Othaya koperatyvo smulkieji ūkininkai
Apdirbimas Sausasis
Kavamedis SL-28/34 + Ruiru 11
Skonis
Pilnas sviestiškas kūnas, serbentų džemas
€ 15.00

El Salvador Maria Elena Honey

Centrinė Amerika, El Salvadoro šiaurinė dalis, Alotepeque-Metapan regionas, kuris pasižymi aukštomis altitudėmis (2000 mvjl.) ir yra gerai žinomas kaip išskirtinai kokybišką kavą auginantis regionas.

Tvirta, saldi, švari ir subalansuota. Lengviausiai ir ryškiausiai atrandamas šios kavos skonis - Marcipanai. Šis karamelinis migdoliškumas kartu palydimas obuolio gaivumu ir citrinos žievelės eteriu.

Vieta
Muranga, 1850 mvjl.
Augintojas Divina Providencia ūkis
Apdirbimas Honey
Kavamedis Pacamara
Skonis
Marcipanai, obuolys, citrinos žievelė
€ 12.00

Ethiopia Chelchele Natural

Ši kava atkeliavo iš kavos gimtinės - Etiopijos, Kochere apdirbimo. Būtent šis derlius surinktas iš skirtingų bei nedidelių aplink kavą auginančių ūkininkų, siekiant atspindėti tikrąjį šios vietovės išskirtinio dirvožemio charakterį. Apdirbta sausuoju, arba kitaip, natūraliuoju būdu, šitaip suteikiant kavai daugiau kūno ir žinoma - uogiškumo.

Vieta
Kochere, 2000-2300 mvjl.
Augintojas
Woreda apdirbimo stotis
Apdirbimas Sausasis
Kavamedis Heirloom
Skonis
Miško uogos, karamelė
€ 12.00

Brazil Matiqueria de Minas

Būtent šią kavą skrudinamie tiems, kas ieško nepretenzingo skonio ir puodelyje tikisi klasikos. Kaip ir visos mūsų kavos - skrudinama šviesiai. Dažniausiai braziliškos kavos - neturi išraiškingo vaisiškumo, todėl ypatingai gerai dera su pienu. 

Vieta
Minas Gerais, 1100 - 1250 mvjl.
Augintojas Mantiqueria de Minas
Apdirbimas Sausasis
Kavamedis Yellow Bourbon
Skonis
Klasikinė, kaviška, riešutiška
€ 8.00