kava apie

Guatemala Finca Los Chorros

Virgilio Martínez šeimos ūkis nedidelis, kiek didesnis nei 6 hektarai. Šiame plote šeima augina Bourbon, Cattura ir Catuai kavamedžius. Pastaraisias metais ūkininkas seka naujausias pasaulio kavos auginimo madas bei gilinasi į auginimo/apdirbimo kokybę, diegia inovacijas savo ūkyje. Kava pasižymi Centrinės Amerikos šalims būdingu kompleksiškumu ir balansu. 

Vieta
Aldea Niya, San Pedro Necta, Huehuetenango 1600 mvjl.
Augintojas
Virgilio Martínez šeimos ūkis
Apdirbimas Drėgnasis
Kavamedis
Caturra/Bourbon/Catuai
Skonis Kompleksiškas, subalansuotas.
€ 12.00

Ethiopia Kochere Boji

Ši kava atkeliavo iš kavos gimtinės - Etiopijos, Boji apdirbimo stoties esančios Kore kaime, Yirgacheffe regione, kuris pasižymi ypatingai šviesiomis, švariomis ir gėliškomis kavomis. Derlius surinktas iš skirtingų bei nedidelių aplink kavą auginančių ūkininkų, mūsų supratimu -  atspindi tikrąjį šios vietovės išskirtinio dirvožemio charakterį. Uogos apdirbtos drėgnuoju būdu, šitaip suteikiant kavai daugiau švarumo. 

Vieta Kochere, Kore, Yirgacheffe 1800 - 1900 mvjl.
Augintojas Boji apdirbimo stotis
Apdirbimas Drėgnasis
Kavamedis
Heirloom
Skonis Bergamotės, medus
€ 12.00

Colombia Moteblanco Gesha

Ši kava atkeliavo iš Rodrigo Sanchez Valencia šeimai priklausančio ūkio - Finca Monteblanco. Prieš kelerius metus Rodrigo iš Panamos parsivežęs garsiojo Gesha porūšio sėklas šiandien džiaugiasi pirmaisiais derliais tačiau negana to, šiai kavai apdirbti panaudojo savo atrastą metodą - šaltą fermentaciją. Eksperimentuodami ūkyje augintojai pastebėjo, kad fermentuojant pupeles žemesnėje temperatūroje, procesas prailgsta šitaip suteikdamas kavai unikalų ir kompleksišką charakterį. Taigi po 76 valandų maždaug 10-13 laipsnių temperatūroje kava pilnai nuplaunama ir perkeliama džiovinti - tris dienas šiltnamio tipo aplinkoje ir tris savaites džiovinimo loviuose pavėsyje.

Vieta San Adolfo, Huila, 1730 mvjl.
Augintojas Rodrigo Sanchez Valencia
Apdirbimas Šaltos fermentacijos drėgnasis
Kavamedis
Gesha
Skonis
Avietės, jasminai, raukšlėtasis melionas
€ 15.00

El Salvador Maria Elena Honey

Centrinė Amerika, El Salvadoro šiaurinė dalis, Alotepeque-Metapan regionas, kuris pasižymi aukštomis altitudėmis (2000 mvjl.) ir yra gerai žinomas kaip išskirtinai kokybišką kavą auginantis regionas.

Tvirta, saldi, švari ir subalansuota. Lengviausiai ir ryškiausiai atrandamas šios kavos skonis - Marcipanai. Šis karamelinis migdoliškumas kartu palydimas obuolio gaivumu ir citrinos žievelės eteriu.

Vieta
Muranga, 1850 mvjl.
Augintojas Divina Providencia ūkis
Apdirbimas Honey
Kavamedis Pacamara
Skonis
Marcipanai, obuolys, citrinos žievelė
€ 12.00

Ethiopia Shakiso Natural

Ši kava atkeliavo iš kavos gimtinės - Etiopijos, Kayon Mountain ūkio, Guji zonos. Ūkis yra valdomas Ismel Hassen šeimos nuo 2012 metų, kuri įvedė ir praktikuoja ekologiško ūkininkavimo standartus. Uogos apdirbtos sausuoju, arba kitaip, natūraliuoju būdu, šitaip suteikiant kavai daugiau kūno ir žinoma - uogiškumo. 

Vieta
Shakiso, 1900-2200 mvjl.
Augintojas Kayon Mountain ūkis
Apdirbimas Sausasis
Kavamedis Heirloom
Skonis
Tamsios miško uogos, karamelė
€ 12.00

Brazil Matiqueria de Minas

Būtent šią kavą skrudinamie tiems, kas ieško nepretenzingo skonio ir puodelyje tikisi klasikos. Kaip ir visos mūsų kavos - skrudinama šviesiai. Dažniausiai braziliškos kavos - neturi išraiškingo vaisiškumo, todėl ypatingai gerai dera su pienu. 

Vieta
Minas Gerais, 1100 - 1250 mvjl.
Augintojas Mantiqueria de Minas
Apdirbimas Sausasis
Kavamedis Yellow Bourbon
Skonis
Klasikinė, kaviška, riešutiška
€ 8.00